Je eigen energie opslaan? Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte? Bij LithiumAccus.nl denken we graag met je mee. Vul hieronder je e-mailadres of telefoonnummer in en één van onze experts zal contact met je opnemen.

Energieopslagsysteem

Bepaal zelf wat je met je opgewekte energie doet

Een overvol en onbetrouwbaar net zorgt voor onzekerheden op de energiemarkt. Met een eigen  energieopslagsysteem (ESS) ben je ervan verzekerd dat jij het maximale uit je eigen energiesysteem haalt.

Energieopslagsysteem

Volledig Modulair

Stel samen met ons je eigen energieopslagsysteem samen. Zo bepaal je zelf hoeveel energie je wilt opslaan én met hoeveel vermogen je wilt terugleveren. Daarnaast is het mogelijk om in de toekomst verder uit te breiden.

Energieopslag

Beschikbaar van 2,5kWh t/m 500kWh. Daarnaast kun je kiezen tussen de US2000C, US3000C en US5000 modules.

Accukasten

Je kunt kiezen voor een accukast van 12U t/m 47U hoog. Deze kasten kun je naast elkaar plaatsen om verder uit te breiden.

Omvormers

Al 50 jaar ontwikkeld Victron Energy omvormers. Een Nederlands bedrijf dat wereldwijd bekend staat om hun kwaliteit.

NL vlag-01

1 Fase systeem

Vanaf 2,5kWh opslag en 3kVA omvormer

Onze 1 fase systemen beginnen vanaf 2,5kWh en zijn uit te breiden tot 100kWh aan opslag. Daarnaast leveren wij omvormers van 3kVA tot en met 15kVA. Dankzij een parallelle verbinding is dit met maximaal zes omvormers uit te breiden. 

Prijzen vanaf...

Hieronder zijn enkele prijzen (excl. btw) als voorbeeld genoemd. Hierin zijn de installatiekosten, het AC-kabelwerk en de accukast niet meegerekend, omdat dit verschilt per installatie. 

3 Fase systeem

Vanaf 10kWh opslag en 3 x 3kVA omvormer

De 3 fase systemen beginnen vanaf 10kWh en zijn uit te breiden tot 500kWh aan opslag. Daarnaast installeren wij per fase een omvormer van 3kVA tot en met 15kVA. Dankzij een parallelle verbinding is dit met maximaal zes omvormers per fase uit te breiden tot een maximaal vermogen van 270kVA.

Prijzen vanaf...

Hieronder zijn enkele prijzen (excl. btw) als voorbeeld genoemd. Hierin zijn de installatiekosten, het AC-kabelwerk en de accukasten niet meegerekend, omdat dit verschilt per installatie.

Eindeloos veel mogelijkheden

Dynamisch Energieopslagsysteem

01.

01.

Handelen op de energiemarkt

Heb je een dynamisch contract en wil je direct handelen op de energiemarkt? Dankzij de geïntegreerde DESS functie ben je direct gekoppeld aan de dynamische energieprijzen.

03.

02.

Grid Control

Met de PowerControl functie kan er een maximale netstroom worden ingesteld. Hierbij wordt er rekening gehouden met alle AC-belastingen en de maximale laadstroom naar de accu. Dit voorkomt dat je stroomnet wordt overbelast

05.

03.

Off-grid

Uniek aan ons opslagsysteem is de mogelijkheid om deels of volledig off-grid te gaan. Indien het systeem aangesloten is om off-grid te gaan, blijven de zonnepanelen stroom produceren bij netuitval. De omvormers zorgen ervoor, dankzij de ingebouwde ATS, dat er geen stroom wordt teruggeleverd bij netuitval.

07.

04.

Apparaten aansturen

Het is mogelijk om externe apparaten aan te sturen. Dankzij de software kun je dit zelf inregelen. Je kunt hiervoor de volgende opties gebruiken:

Mobile ESS 1
Mobile ESS 1
Mobiel ESS e

02.

05.

PowerAssist

Is je netaansluiting niet groot genoeg? Met onze ESS oplossingen voorzie jij de benodigde extra energie rechtstreeks uit de accu. Dankzij de PowerAssist functie schakel je direct stroom bij als dit gevraagd wordt, oftewel peak-shaving. Hierdoor hoef je geen netverzwaring en bespaar je jaarlijkse kosten.

04.

06.

Voorkom stroomuitval

Heb je te maken met een onstabiel of onbetrouwbaar net? Dankzij een zeer snelle inschakeltijd van 20ms nemen de omvormers het stroomnet over zodra deze wegvalt. Dit gaat zo snel dat al je apparatuur gewoon door zal draaien.

06.

07.

Hoge netspanning

Als de netspanning hoger wordt dan 253V vallen veel omvormers uit. Hierdoor kun je niet meer terugleveren. Met ons systeem kun je je eigen opgewekte energie opslaan in je accu en blijven gebruiken.

08.

08.

Elk merk omvormer

Koppel je huidige omvormer, optimizers of micro-omvormers eenvoudig aan het energieopslagsysteem. Geschikt voor alle merken omvormers.

Mobiel ESS e

Wereldwijd je energiesysteem beheren

Bekijk en beheer je energiesysteem overal te wereld. Je betaalt geen maandelijkse kosten voor monitoring en je stelt je eigen alarmen in. Daarnaast koppel je meerdere systemen in je portal. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag mee!

Alle omvormers

Combineer je omvormer, optimizers of micro-omvormers met je accu. Sla je energie op in de accu of lever het terug aan het net wanneer jij dat wil.

Energieopslag

Kies uit verschillende accu's om je eigen energie op te slaan. Alle accu's zijn gemaakt van Lithium IJzer Fosfaat en zijn modulair op te bouwen.

UPS functie

Last van stroomstoringen? Dankzij supersnel schakelen heb je ten alle tijden stroom. Zo kun je thuis of op je bedrijf gewoon gebruik blijven maken van je eigen stroom.

Netspanning

Jij bepaalt of je gekoppeld wilt worden aan het net. Zo stel je zelf in of en wanneer jij jouw energie wilt terugleveren. Daarnaast kun je stroom afnemen tegen het laagste tarief.

Enkele mogelijkheden....

• Alarmeringen • GPS locatie • Systeembewaking • Dynamisch energiecontract • Node Red integratie • Op afstand bewaking

DC-omvormer

Dankzij een extra DC omvormer kun je je eigen opgewekte energie direct opslaan in de accu zonder veel conversieverlies.

Onze energieopslagsystemen zijn geschikt voor:

01.

Particulieren

Met een energieopslagsysteem ben jij verzekerd van het maximale rendement van je opgewekte energie. Start direct met handelen op de energiemarkt en profiteer van zowel de hoge als lage energieprijzen. Daarnaast ben je verzekerd van stroom tijdens netuitval en draag je ook nog eens bij aan een betere balans op het energienet.

02.

Installatiebedrijven

Heb jij een installatiebedrijf en wil jij je eigen ESS systeem installeren bij jouw klant? Maak dan nu gebruik van onze samengestelde pakketten. Ook beschikbaar in een niet voorgemonteerde accukast. Daarnaast helpen wij je graag mee tijdens de installatie op afstand.

03.

MKB

Heeft jouw bedrijf al geïnvesteerd in zonnepanelen? Met een opslagsysteem, speciaal ingeregeld voor jouw bedrijf, haal je het maximale rendement uit je zonnepanelen. Daarnaast kun je verschillende andere energieverbruikers koppelen aan het systeem.

04.

Horeca

Stroomuitval terwijl jij de vriezer vol met etenswaren hebt? Met ons energieopslagsysteem schakel je bij stroomuitval geheel automatisch over het op ESS systeem. Daarnaast kun je ook je zonnepanelen aansluiten op de accu en de energie gebruiken op het moment dat jij het nodig hebt. Scheelt weer die hoge energietarieven rond etenstijd.

05.

Agrarische sector

Heb jij ook veel zonnepanelen geïnstalleerd op je schuur, maar kun je de energie niet gebruiken wanneer jij dat wilt? Vanaf nu is het mogelijk om deze energie op te slaan in je eigen accu. Daarnaast koppel jij verschillende machines aan je accu én handel je ook nog eens met je dynamische contract op de energiemarkt.

06.

Industrie

Werkt jouw bedrijf met zware machines en grote piekspanningen? Met ons energieopslagsysteem springt de accu direct bij als je over je netaansluiting gaat. Daarnaast kun je je opgewekte zonne-energie lokaal opslaan en gebruiken op het moment dat jij het wilt.

Zelf plaatsen of door één van onze installateurs? Binnen enkele weken geregeld

Overtuigd van de kracht van ons energieopslagsysteem? Dan denken wij graag met je mee wat voor jou de beste optie is. Je kunt ervoor kiezen om het systeem door je eigen installateur of door één van onze installateurs te laten installeren. Wij leveren het volledige systeem gemiddeld binnen twee tot vier weken. 

Wi je meer informatie? Vul hieronder je e-mailadres of telefoonnummer in en één van onze experts zal contact met je opnemen.